Kisaraportti – Sotilasurheiluliiton kahvakuulakisat 11.5.2011

Teksti: Anneli Hokkanen 2011

Sotilasurheiluliiton kahvakuulakisat järjestettiin Helsingissä Santahaminan Sotilaskodissa 11.5.2011. Kilpailulajina oli viiden minuutin LC ja sarjoja oli kolme:

 • naiset, yksi 12 kg kuula, yksi kädenvaihto,
 • miehet alle 85 kg, kaksi 16 kg kuulaa,
 • miehet yli 85 kg, kaksi 20 kg kuulaa.

Kisoihin saivat osallistua Sotilasurheiluliiton jäsenseurojen jäsenet.

Osallistujamäärä ei päätä huimannut: ilmoittautuneita oli kahdeksan, joista yksi vielä joutui perumaan tulonsa. Santahaminan varusmiehilläkin oli ollut niin rankka päivä, ettei paukkuja riittänyt kuulien nostamiseen, mutta onneksi heistä kuitenkin saatiin kisatuomareita ja yleisöä paikalle. Yhden muualta tulleen varusmiehen kisanostoa saatiin onneksi seurata. Naisten sarjassa oli kolme kilpailijaa, alle 85 kg miesten sarjassa yksi ja yli 85 kg miesten sarjassa kolme kilpailijaa, joten tiukkaa kisailuakin saatiin aikaiseksi. Mukana oli sekä ensikertalaisia että kisakonkareita. Ikähaitariakin löytyi: vanhimman ja nuorimman nostajan ikäero oli 25 vuotta.

Nostajille kisatilanteeseen toi lisäjännitystä se, että nostolavat olivat Sotilaskodin korotetulla näyttämöllä saliyleisön edessä. Kisojen päävastuunkantaja Manne Isoranta toimi päätuomarina ja kisajuontajana yllyttäen yleisön välillä raikuviin aplodeihin. Tuomarilinja oli lähinnä ohjaava ja kannustava, mutta samat säännöt tietysti koskivat kaikkia.

Kuulat heiluivat tiuhaan tahtiin neljässä erässä. Reilun puoli tuntia näyttämöllä virtasi hiki, ja sitten kisa olikin jo ohi. Mitalienjaon jälkeen GS-kilpailijat Terhi ja Heikki Vierelä olivat vielä hetken paikalla vastailemassa kysymyksiin. Suurimmalla osalla kisailijoista oli niin pitkä kotimatka, että tien päälle piti kiiruhtaa suhteellisen nopeasti. Osa kerkesi kuitenkin piipahtaa saunassa ja uima-altaassa vielä ennen lähtöä. Kaiken kaikkiaan kisa oli hieno kokemus ja tunnelma lämminhenkinen. Kiitokset järjestäjille! Toivottavasti kisa saa jatkoa ja lisää osallistujia ensi vuonna – jossakin.

Kisatulokset:

Naiset 12 kg

 1. Terhi Vierelä TurVU            95
 2. Anneli Hokkanen    LuoVU           91
 3. Anne Kallberg          LuoVU           84

Miehet 2 x 16 kg, alle 85 kg

 1. Harri Lehtola RajanUrh       53

Miehet 2 x 20 kg, yli 85 kg

 1. Miikka Aaltonen       HelVU            77
 2. Heikki Vierelä           TurVU            69
 3. Jiri Grönman RiiVU 35

Joukkuekisa:

 1. Luonetjärven Varuskunnan Urheilijat     175
 2. Turun Varuskunnan Urheilijat                  164
 3. Helsingin Varuskunnan Urheilijat              77

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *