Kahvakuulakilpailun järjestäjän opas

Tässä pieni lista asioita, joita tarvitaan kun järjestetään kahvakuulakisat. Lopussa myös kysymyksiä ja vastauksia. Laita kommentteihin lisäkysymyksiä ja vinkkejä kun tulee mieleen!

Lyhyesti alkuun: paikalliskilpailut tai kansalliset kilpailut tai avoimen turnauksen yms. voi järjestää kuka tahansa yksityinen henkilö,  yhdistys tai yritys ilman mitään sen kummempia lupia, hakemuksia tai muodollisuuksia. Tarvitaan ennen kaikkea halua järjestää tapahtuma, aika, paikka sekä ihmisiä ja kahvakuulia. Tällaisia tapahtumia ovat vuosien varrella järjestäneet mm. Voimatoimi, Suomen kahvakuula ry, Tahdonvoimaa, Girevoy Sport Lieto Ry, Oulun Karateseura ry sekä eri yksityishenkilöt.

Kansalliset arvokilpailut (eli SM -kisat) sekä kansainväliset kilpailut (MM, EM) voi järjestää Suomessa painonnostoliittoon kuuluva seura hakemalla siihen lupaa ensin liitolta osoitteesta spnl@sci.fi

Tämä opas on tarkoitettu nimenomaan tuollaisten muiden kuin arvokilpailujen järjestäjille, jotka esim. haluavat haastaa naapuriseuran kisaamaan tai haluavat järjestää leirin, jonka yhteydessä kokeillaan kisoja tai haluavat tarjota kahvakuulaharrastajille mahdollisuuden kokeilla rajojaan yhdessä. Vaikka tämä kuulostaakin toistolta, tähän ei siis tarvita minkään valtakunnan sinettejä, leimasimia, sertifikaatteja tai lupalappuja.

Järjestämisen vaatimukset

 1. Halua ja/tai tahtoa
  Järjestäjän pitää haluta järjestää tapahtuma. Kuulostaa järjettömältä mutta ilman tätä ei tapahdu mitään, siksi se on ykkösenä 🙂
 2. Aika
  Kannattaa sopia kisaajien kanssa etukäteen joku aika, milloin rajoja yhdessä kokeillaan, näin kaikki pääsevät valmistautumaan hyvissä ajoin ja järjestäjä ehtii vaikka tehdä nettisivuilla tai Facebookiin mainoksen ja kutsua kaikki kaverit mukaan
 3. Paikka
  Ulkona voi kisailla, joten tämä ei ole kustannutkysymys. Sisätiloja kannattaa kysellä vuokralle kunnilta tai paikallisilta saleilta, yleensä aika sopuhintaan irtoaa tiloja. Tilan ei tarvitse olla suuri.
 4. Ihmisiä
  Tarvitaan nostajia sekä henkilöitä, jotka laskevat nostajien toistot. Minimimäärä on siis 2 henkeä, aina hauskempaa jos on 4, eli saadaan 2 yhtä aikaa kisailemaan. Tässäkään ei ole kyse mistään suuresta vaatimuksesta.
 5. Kahvakuulia
  Kannattaa pyytää osallistujia tuomaan mukaansa omat kuulat, ellei sitten vaikka järjestävällä seuralla tai taholla satu olemaan.
 6. Mitä nostetaan ja millä säännöillä?
  Kannattaa sopia etukäteen mitä tehdään, millä painoilla ja minkälaisilla säännöillä. Klassinen kahvakuulaurheilu on 10min työntöä, tempausta ja/tai Long Cycleä mutta mikään ei estä keksimästä vaikka itse kisamuotoa.

Muutamia kysymyksiä ja vastauksia alla. Muista laittaa omasi kommentteihin, jos tulee kysyttävää mieleen!

Keneltä minun pitää pyytää lupa kisoihin?

Ei keneltäkään, paitsi jos kyseessä on kansallinen tai kansainvälinen kahvakuulaurheilun arvokilpailu.

Pitääkö minulla olla titteli x, sertifikaatti y tai joku muu leima, että saan kutsua kisan kokoon?

Ei. Jos haluat mainostaa tapahtumaa foorumillamme, sinun tarvitsee vain rekisteröityä ja kirjoittaa Tapahtumat -osioon paikka, aika ja muut tiedot.

Miten voin mainostaa kisaani?

Kannattaa hyödyntää paikallisia ilmoitustauluja ja kaupungin sivujen tapahtumakalenteria. Näiden lisäksi ilmaiset paikat kuten sivujemme keskustelufoorumi (jossa kokoontuu valtaosa suomalaisista kahvakuulaurheilijoista) seä Facebook kannattaa hyödyntää.

Mistä löydän aikaisempien tapahtumien tuloksia tai missä voin julkaista omani?

Tuolla on aikaisempia tuloksia, ja halutessasi saat oman tapahtumasi tulokset sinne ottamalla yhteyttä meihin:

http://kahvakuula.fi/girevoy-sport/tuloksia/

Eli jos haluat järjestää kisatapahtuman, anna mennä! Ne ovat erinomaisa tapoja tutustua samanhenkisiin ihmisiin ja tarjota muille hyviä kokemuksia omien rajojen kokeilujen merkeissä. Laita lisää kysymyksiä kommentteihin!

2 responses to “Kahvakuulakilpailun järjestäjän opas

 1. Pingback: Miten järjestää Suomessa kahvakuulakisa? « Marko Suomi – kahvakuulaloki

 2. Hei tämä on tosi hyvä opas, joka voi auttaa saamaan tapahtumia eri puolille Suomea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *