IUKL:n Euroopanmestaruuskisat 2018

Kuluneena viikonloppuna kilpailtiin helteisessä Kecskemetissä, Unkarissa tämän kevään IUKL:n Euroopanmestaruuskisat. Suomen kahvakuulasta oli joukkueessa mukana viisi urheilijaa.

Heli Laine urakoi kolmena päivänä neljässä kilpailussa. Perjantaina 11.5. oli vuorossa tempausta, jossa Heli otti amatöörisarjassa -63 kg sarjassa pronssia tuloksella 159. Lauantaina puolestaan oli LC päivä ja jälleen kerran nousi Heli podiumille hakemaan pronssimitalin 16 kg long cyclessä tuloksella 63. Sunnuntaina oli vuorossa veteraanisarjat, joissa Laine leipoi itsensä oman ikäluokkansa Euroopanmestariksi sekä 16 kg tempauksessa 175 toistolla , että LC:ssä samalla kuulapainolla 61 toistolla.

Mukana kilpailuissa oli myös EM-kisojen ensikertalainen Varpu Savela. Varpu osallistui perjantaina amatöörisarjan tempaukseen +68 kg sarjaan tullen kuudenneksi tuloksella 177. Sunnuntaina Varpu osallistui veteraanisarjaan myös tempauksessa tullen hopealle tuloksella 173.

Niin ikään EM-kisojen ensikertalainen Satu Huttunen voitti suvereenisti sekä yleisen sarjan, että veteraanisarjan +68 kg painoluokkien Euroopanmestaruudet 16 kg long cyclessä tuloksilla 112 ja 110.

Sanna-Maija Loikkanen osallistui sekä yleiseen amatöörisarjaan, että veteraanisarjaan 16 kg long cyclessä +68 kg painoluokassa. Yleisessä sarjassa Loikkanen sai pronssia tuloksella 91 ja veteraaneissa tulos oli 86 ja sijoitus oli toinen.

Niina Pelander edusti Suomea 24 kg mestartuussarjoissa sekä tempauksessa, että long cyclessä -68 kg painoluokassa. Niina voitti hopeaa long cyclessä tuloksella 13 ja oli neljäs tempauksessa tuloksella 74.

Suomen kahvakuula onnittelee mitalisteja hyvistä suorituksista!

Comments are closed.